၁။ ဘင္ (၇)မူး
၂။ ျပဒါး (၆)မူး
၃။ ဂြၽတ္ (၃)မူး
၄။ သြပ္ (၁)မူး
၅။ အေခါက္ေရႊ (၁)မူး
ယင္း(၅)မ်ိဳးအားႏွမ္းဆီ၊ဝက္ဆီ၊ေႁမြေပြးဆီ၊ေထာပတ္ဆီ
တို႔အားခံရည္ေလာင္း၍
အႏၱိမအဆံုးတြင္တစ္မူးသား သာက်န္ေအာင္ထိုးရမည္။
၄င္းတစ္မူးသားအားလံုအေသးတြင္ထည့္ကာေဇာ္မံၿပီး
ေတေဇာမီးျဖင့္လံုေျခာက္ေလး,ငါးအုပ္ထိုး၍ အေအးခံထားပါ။လံုေအးေသာ္ လံုအားခြဲ၍ဓာတ္လံုးအားယူပါ။ဓာတ္လံုးသည္ေရႊေရာင္ေတာက္ၿပီးႀကိဳးစံုေပၚေသာ္၄င္းဓာတ္လံုးသည္သိဒၶိႏွစ္ပါးၿပီးစီးေသာဓာတ္လံုးျဖစ္ေပၿပီ။.....။
No comments:
Post a Comment